Met $10K in de buurt, is Bitcoin Price klaar voor een Big Breakout volgende week?

De prijs van Bitcoin is sterk omdat het deze week een belangrijk niveau heeft doorbroken en $10.000 weer binnen bereik heeft gebracht.

De prijs van Bitcoin (BTC) had het cruciale ondersteuningsniveau van $9.000, waarna een rally naar $9.600 plaatsvond, zoals verwacht in de technische analyse van vorige week. Desondanks is de algemene markttrend voor de BTC-prijs sinds de halvering in mei niet meer buiten zijn bereik gekomen.

Het steungebied is $8.800-9.000, terwijl de weerstand tussen $10.100-10.300 kan worden gevonden. De volatiliteit en het volume nemen af omdat dit bereik kleiner wordt. Dus wanneer kan de markt weer volatiliteit en grote bewegingen zien?

De prijs van Bitcoin had een belangrijk ondersteuningsniveau.

Zoals de grafiek laat zien, werden de cruciale ondersteuningsniveaus voor Bitcoin de afgelopen week gehouden. Het ondersteuningsgebied tussen 8.800 en 9.000 dollar was van vitaal belang om vast te houden, want dit was het vorige dieptepunt.

De belangrijkste reden dat dit een belangrijk ondersteuningsniveau was, is vanwege de opwaartse trendstructuur. Zolang de prijs hogere dieptepunten maakt, blijft de opwaartse trend geldig. Als de prijs van Bitcoin het vorige dieptepunt verliest, zou de prijs beginnen te dalen. De kans dat veel stop/loss triggers geraakt worden is hoog, waardoor de kans op een $1.000 neerwaartse kaars toeneemt.

Echter, de prijs van Bitcoin stuiterde na het vasthouden van het cruciale ondersteuningsniveau. De constructie van de opgaande driehoek blijft dus intact. Bovendien liggen de 100-daagse en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MAs) onder het huidige prijsniveau. Zolang deze onder de prijs blijven, bevindt BTC zich in stierengebied.

Tot slot, zoals de stijgende driehoeksconstructie laat zien, kan de prijs van Bitcoin Method nog een of twee maanden langer binnen de bandbreedte blijven.

De 4-uursgrafiek toont een duidelijke doorbraak van het $9.200 weerstandsniveau, wat resulteert in een significante opwaartse beweging. BTC/USD rust momenteel op het $9.650 weerstandsniveau omdat dit niveau niet getest werd tijdens de vorige daling.

Zoals eerder gezegd is het onwaarschijnlijk dat er zo snel een grote parabolische beweging zal plaatsvinden, aangezien de prijs nog enkele ongeteste niveaus hoger ligt, namelijk $9.900 en $10.100.

Het meest waarschijnlijke scenario zou een „trap“-patroon zijn. In dat opzicht wijst de prijs van Bitcoin in de richting van de verzetszone af en test dan met succes de vorige verzetszone voor ondersteuning. Vervolgens zal de koersbeweging waarschijnlijk opwaarts versnellen zodra de Bitcoin boven de high van $10.100 breekt.

De totale marktkapitalisatie van crypto breekt uit

De totale crypto-marktkapitalisatie laat een duidelijke doorbraak zien van 270 miljard dollar. Dit niveau is vergelijkbaar met het $10.100 niveau voor Bitcoin. De totale marktkapitalisatie breekt echter al uit, terwijl Bitcoin nog steeds vastzit in zijn smalle bereik.

Over het geheel genomen blijft de bullish case voor de totale cryptocurrency marktcap bestaan als het ondersteuningsniveau tussen de $265-270 miljard blijft bestaan.

Altcoins met meer kracht dan Bitcoin

De totale marktkapitalisatie breekt al uit terwijl Bitcoin aan het bereik gebonden is omdat er over de hele linie al veel altcoins zijn uitgebroken.

De laatste tijd doen altcoins het relatief beter dan Bitcoin, omdat sommige indrukwekkende winsten laten zien. Zelfs Ether (ETH) brak in de afgelopen week aanzienlijk uit toen deze steeg van $245 naar $285.

De grafiek laat een duidelijke opwaartse trend zien voor de altcoin-marktcap, die hogere highs en hogere lows heeft gemaakt. De vorige weerstandszone bij $100 miljard zou sterke steun moeten bieden voor de volgende stap in de richting van $125 miljard.

Het bullish scenario voor Bitcoin

Het bullish scenario kan worden onderverdeeld in twee afzonderlijke delen. Het eerste is een onmiddellijke doorbraak van het niveau van $9.650, waarna de volgende te testen zone $9.900 is.

Het tweede deel is een corrigerende beweging naar beneden in de richting van $9.300, waarna de prijs verder omhoog gaat. In dit scenario kan worden verwacht dat er tijdens het weekend een potentiële val boven de $9.650 ontstaat. Weekendtijden zitten meestal vol met valkuilen in de markten, waar fake-out bewegingen niet ongewoon zijn.

Het cruciale steunniveau dat als steun moet worden vastgehouden is bij voorkeur $9.300. Echter, de $ 9.200 gebied is een make-or-break niveau als dat is het recente dieptepunt. Als het huidige dieptepunt verloren gaat, breekt de volledige technische structuur en is de markt klaar voor verdere achteruitgang.

Daarom zou het meest waarschijnlijke scenario een opwaartse trend zijn naar de massale verzetszone rond de $10.000. Zoals de trendlijn en de grafiek laten zien, kan dit opwaartse momentum enkele weken of maanden duren voordat er een substantiële doorbraak plaatsvindt.

In het geval van een uitbraak boven $10.000 wordt een aanzienlijke stijging van de prijs waarschijnlijk. De eerste weerstandszone wordt gevonden op $12.000, terwijl een rally naar $15.000 ook niet moet worden uitgesloten.

Het bearish scenario voor Bitcoin

Het bearish scenario is vrij eenvoudig. Een afwijzing bij de herkeuring zou daarom een daling veroorzaken in de richting van $9.300.

Het verschil tussen het bullish en bearish scenario zou een verdere neerwaartse voortzetting zijn met mislukte hertesten van de steunniveaus.

Zo wordt het bijvoorbeeld waarschijnlijker dat de prijs van Bitcoin een sprong maakt naar $9.500, maar dat niveau onmiddellijk afwijst en onmiddellijk daarna $9.300 verliest. Deze bearish rejections zijn cruciaal om te kijken of de prijs van Bitcoin begint te corrigeren.